Došla ti šťáva? Víš, jak šetřit baterii tvého iPhonu?

Už tě nebaví, že tvůj iPhone nevydrží celý den na jedno nabití? Neboj, nejsi v tom sám. Pojďme se společně podívat na to, jak můžeš zvýšit výdrž baterie svého iPhonu a jak ji správně šetřit.

Proč se vůbec zajímat o kapacitu baterie iPhonu?

Ať už máš nejnovější iPhone 15, oblíbený iPhone 14, iPhone 13 nebo stále skvělý iPhone 12 a iPhone 11 kondice baterie ovlivňuje, jak dlouho ti vydrží na jedno nabití. Kapacita baterie iPhonu je klíčová pro jeho dlouhodobý výkon. 

 

Tady je pár tipů, jak udržet baterii fit.

 

5 tipů, jak šetřit baterii iPhonu

  1. Optimalizuj jas displeje: Snížení jasu obrazovky může výrazně prodloužit výdrž baterie. Zkus si zapnout automatický jas a uvidíš, jak se ti prodlouží čas mezi nabíjením.
  2. Vypni nepotřebné funkce: Wi-Fi, Bluetooth nebo GPS, když je nepoužíváš, zbytečně vysávají energii. Jednoduché vypnutí těchto funkcí ti může ušetřit cenná procenta baterie.
  3. Aktualizuj na nejnovější iOS: Apple často vydává aktualizace, které optimalizují spotřebu energie. Udržuj svůj iPhone vždy aktuální!
  4. Používej tmavý režim: Pokud máš iPhone s OLED displejem (např. iPhone 12 a novější), tmavý režim ti může výrazně pomoci šetřit baterii.
  5. Kontroluj žrouty baterie: V nastavení najdeš přehled aplikací, které nejvíce zatěžují baterii. Možná zjistíš, že některé z nich ani nepotřebuješ!

Víš, jak správně nabíjet iPhone?

Správné nabíjení je klíčové pro udržení kondice baterie iPhonu. A není to jen o tom strčit nabíječku do zásuvky. Koukni na tipy:

  • Nabíjej často, ale ne nutně do 100 %.  Ideální je udržovat baterii mezi 20-80 %.
  • Vyhni se extrémním teplotám. Horko i mráz baterii škodí.
  • Používej originální nabíječky. Levné napodobeniny mohou poškodit baterii.

Co iPhone, to jiná kapacita baterie

Zajímá tě, jak je na tom tvůj model? Tady máš jednoduchý přehled, aby sis názorně dokázal představit, jakou výdrž má:

  • iPhone 15 až 26 hodin přehrávání videa
  • iPhone 14 až 20 hodin přehrávání videa
  • iPhone 12 až 17 hodin přehrávání videa
  • iPhone 11 až 17 hodin přehrávání videa

Pamatuj, že skutečná výdrž závisí na tom, jak správně nabíjíš a jak se dlouhodobě o baterii staráš.

Jak zjistíš kondici baterie iPhonu?

Zajímá tě, jak na tom tvoje baterka je? Zjistíš to snadno. V nastavení iPhonu najdeš sekci Baterie, kde můžeš zkontrolovat její zdraví. Pokud je pod 80 %, možná je čas uvažovat o výměně. I při sebelepší péči kapacita baterie po čase přirozeně klesá. Zhruba po 500 nabíjecích cyklech (cca 1,5-2 roky běžného používání) je proto dobré navštívit servis.

Trocha péče o baterii iPhonu tě skoro nic nestojí, ale může výrazně prodloužit její životnost a ty se tak nebudeš muset bát, že budeš na nule. Ať už máš nejnovější iPhone 15 Pro nebo starší model, tyto tipy ti pomohou vytěžit z baterie maximum.

Doufám, že ti tyhle rady pomůžou a tvůj iPhone bude odteď šlapat jako hodinky! A pamatuj, pokud by sis někdy nebyl jistý nebo potřeboval novou baterii, na jabkolevne.cz jsme tu pro tebe!



×